Error message

  • Warning: include_once(): Unable to allocate memory for pool. in drupal_settings_initialize() (line 733 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_page_cache() (line 2385 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_database() (line 2475 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_variables() (line 2492 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in Database::openConnection() (line 1688 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/database/database.inc).

Pregătire ecografie

In ziua precedenta ecografiei abdominale:

In cazul in care suferiti de meteorism abdominal (gaze), va trebui sa luati la fiecare masa 2 tablete de Triferment si dupa mese cate 2 tablete de carbune medicinal. Rolul Trifermentului este de a stimula activitatea enzimelor intestinale si a ajuta digestia, iar carbunele absoarbe gazele intestinale. Pregatirea permite o mai buna vizualizare a organelor abdominale.

Cu 24 de ore inainte de examinare:

Nu se consuma alimente care fermenteaza (fasole, varza, mazare, cartofi, bauturi acidulate, dulciuri concentrate, struguri) si se evita consumul de alimente cu continut ridicat de grasimi (fast food, prajeli, sosuri) la masa de seara.

Cu cel putin 6 ore inainte de examinare:

Pacientul nu va manca niciun fel de alimente si nu va bea cafea.

Cu cel putin 1 ora inainte de examinare:

Pentru vizualizarea adecvata a bazinului si organelor de la acest nivel (ex. prostata, vezica urinara, uter), pacientul va bea 1 l de apa plata sau ceai si nu va urina cu 30 de minute inainte de ecografie.

In cazul ecografiilor pentru monitorizarea sarcinii, recomandăm întreruperea aplicării cremelor de corp cu 1 săptămână înaintea investigației.