Endocrinologia este ramura medicinii care are ca obiect studiul fiziologiei și patologiei glandelor endocrine și a hormonilor secretați de acesta. În cabinetele de endocrinologie ale Centrului Medical Medas pot fi diagnosticate și tratate afecțiuni ale epifizei, hipofizei, tiroidei, suprarenalelor, ovarelor (la femei), testiculelor (la bărbați).
 
Laboratoarele Medas pot efectua dozajul hormonal în sânge și urină care constituie diagnosticul biologic în afecțiunile endocrine. Diagnosticul imagistic se poate face prin investigații radiologice, ecografie, computer tomograf și rezonanță magnetică nucleară(RMN), toate aceste investigații sunt disponibile în centrele de imagistică Medas.
 
De menționat posibilitatea efectuării ecografiei cu elastografie ce permite diagnosticul diferențial dintre tumorile beningne și maligne. De asemenea de menționat că centrele de imagistică Medas au posibilitatea de a diagnostica Osteoporoza, atât biologic (analize de laborator), cât și imagistic (Osteodensitometrie DEXA).
 
Beneficii
 
Pacienții noștri pot beneficia inclusiv de consultații gratuite, analize de laborator și investigații de radiologie-imagistică medicală, decontate de CAS pe baza biletului de trimitere de la medicul lor de familie. De asemenea beneficiează de rețete compensate, scrisori medicale, bilete de trimitere către alte specialități.

Dr. Laura FLOREA
Medic Primar Endocrinologie
Dr. Bogdan NIȚĂ
Medic Primar Endocrinologie
Dr. Totolici Nicoleta
Medic Specialist Endocrinologie