MEDAS Sf. Maria - Medicină Nucleară

In cadrul centrului de imagistica MEDAS, situat in incinta Spitalului Sf. Maria din Bucuresti, gama serviciilor medicale s-a dezvoltat prin adaugarea posibilitatii efectuarii examinarilor de medicina nucleara, in speta a celor scintigrafice.

Scintigrafia este o metoda nedureroasa, ce permite diagnosticarea unei multitudini de afectiuni, acolo unde investigatiile ecografice, de radiologie conventionala, computer tomograf sau RMN nu furnizeaza informatii suficiente.

Investigatiile scintigrafice tiroidiana, cerebrala, a plamânului, osoasa si cea a rinichiului cu DTPA sunt cele mai raspândite proceduri de diagnosticare ale medicinii nucleare.

Centrul Medical MEDAS, prin completarea serviciilor de Medicina Nucleara cu cele de scintigrafie, întregeste gama examinarilor imagistice ce pot fi efectuate de catre pacientii sai. De asemenea, pentru a înscrie acest serviciu special, în politica generala a Centrului Medical MEDAS, examinarile scintigrafice pot fi efectuate inclusiv gratuit în baza unui bilet de trimitere.

Examinarea scintigrafica este un tip particular de procedura diagnostica ce utilizeaza o substanta ce emite radiatie de tip γ.

Pentru efectuarea investigatiei se administreaza sub forma de injectie intravenoasa, un izotop radioactiv (Tc) cuplat cu o substanta care îl ajuta sa se fixeze în organul/segmentul tinta, în functie de tipul de examinare scintigrafica solicitat (timpul necesar fixarii radiofarmaceuticului în organism variaza în functie de procedura, de la 10 minute la 2-3 ore).

În acest context, dorim sa mentionam ca examinarile scintigrafice se desfasoara în conditii de maxima siguranta si confort pentru pacientii nostri.