Error message

  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_page_cache() (line 2385 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_database() (line 2475 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in Database::openConnection() (line 1688 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/database/database.inc).

Screening biochimic de trimestrul II (Triplu Test)

Triplul test este un test de screening din sângele matern care măsoară nivelul a 3 substanțe specifice: AFP, hCG și estriol.

  • AFP: alfa-fetorpoteina, este o proteină produsă de făt.
  • hCG: gonadotropină corionica umană (human chorionic gonadotropin) este un hormon produs de placentă
  • estriol: este un estrogen produs atât de făt cât și de placentă.

Este o procedură neinvazivă făcută direct din sângele matern și care nu prezintă nici un risc pentru mamă și făt.

CE ESTE UN TEST DE SCREENING?

Este foarte important să vă reamintim ce este un screening înainte de a-l practica. Aceasta vă va ajuta la diminuarea eventualei stări de anxietate care poate însoți așteptarea rezultatelor. Testele de screening nu se referă numai la rezultatele de sânge. Ele compară o serie de factori diferiți (inclusiv vârsta, etnia, rezultatele analizelor de sânge etc) și apoi estimează (statistic) ce șanse are o persoană de a avea o anomalie. Aceste teste NU pot diagnostica o problemă, ci doar semnalează necesitatea efectuării unor alte teste, de obicei de diagnostic.

Citește mai mult

Specialități: