Sarcina -€“ Între virtual și obiectiv LIFE SCAN 4D

În sarcină, organismul feminin suferă numeroase transformări anatomice, biologice și fiziologice. Dar dincolo de acestea, sarcina este un fenomen complex care include și modificări psihologice și sociale puternice, generate atât de noua condiție biologică, cât și de responsabilitățile maternității.

Vocația maternității este parte integrantă din definiția feminității și constituie nu numai expresia instinctului de perpetuare și menținere a vieții, ci și o împlinire a nevoilor psihologice și sociale, generate de motive de ordin personal, moral sau religios.

Sarcina desăvârșește frumusețea feminină iar o femeie fără patologii fizice sau psihice importante își consolidează starea de sănătate prin sarcină. Majoritatea femeilor traversează fără perturbări psihice importante seria de evenimente din această etapă de viață, care debutează cu concepția și se finalizează cu maternitatea.

Dintre numeroasele investigații efectuate în sarcină, ecografia obstetricală este poate cea mai frecvent folosită și cu cel mai mare impact psihologic asupra mamei în special și asupra familiei în general.

Ecografia obstetricală este o investigație recomandată pe toată perioada sarcinii, având beneficii medicale bine definite. Este o metodă de investigație sigură, fără riscuri atât pentru mamă cât și pentru făt, fiind folosită în practica obstetricală de peste 35 de ani.

Citește tot articolul de pe blogul MEDAS Feminis aici.

Specialități: