Error message

  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_page_cache() (line 2385 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_database() (line 2475 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in Database::openConnection() (line 1688 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/database/database.inc).

Colposcopia - un examen complementar al colului uterin

Colposcopia reprezintă un examen complementar al colului uterin care permite vizualizarea modificărilor prezente la acest nivel. Colposcopia este indicată în cazul pacientelor cu citologie Babeș Papanicolaou anormală și /sau HPV pozitiv.
 
Colposcopul este un dispozitiv optic alcătuit dintr-o sursă de lumină și un sistem de lentile care mărește de 2-60 de ori, astfel încât să se poată identifica leziunile invizibile cu ochiul liber. Colul este examinat întâi direct, apoi după badijonarea cu acid acetic 3-5% și în cele din urmă, după badijonarea cu soluție Lugol - astfel colposcopia durează mai mult decât un examen ginecologic cu valvele, dar disconfortul creat nu este semnificativ, dacă pacientei i se explică dinainte în ce constă procedura cam cât timp durează.

Citește tot articolul

Specialități: 
Etichete: