Error message

  • Warning: include_once(): Unable to allocate memory for pool. in drupal_settings_initialize() (line 733 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_page_cache() (line 2385 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_database() (line 2475 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_variables() (line 2492 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in Database::openConnection() (line 1688 of /www/tamssainvest.euroweb.ro/htdocs/includes/database/database.inc).

Sarcina

Sarcina -€“ Între virtual și obiectiv LIFE SCAN 4D

În sarcină, organismul feminin suferă numeroase transformări anatomice, biologice și fiziologice. Dar dincolo de acestea, sarcina este un fenomen complex care include și modificări psihologice și sociale puternice, generate atât de noua condiție biologică, cât și de responsabilitățile maternității.

Vocația maternității este parte integrantă din definiția feminității și constituie nu numai expresia instinctului de perpetuare și menținere a vieții, ci și o împlinire a nevoilor psihologice și sociale, generate de motive de ordin personal, moral sau religios.

Sarcina și îngrijirea părului

Sorin StratulatMEDAS Feminis vine încă o data în întâmpinarea necesității de informare a pacientelor sale. Astăzi vă propunem un articol scris de Sorin Stratulat - hair stylist și ambasador L'€™Oreal Professsionnel -€“ despre îngrijirea părului pe durata sarcinii și după:

Plantele și graviditatea

În ziua de astăzi, când ritmul alert al activităților curente, poluarea precum și alți factori externi ne afectează în fiecare zi, un regim sănătos de viață include consumul de plante precum și necesitatea terapiilor naturiste.
 

Sarcina și stilul

Sorin StratulatSarcina este o perioadă specială în viața oricărei femei, de aceea atenția deosebită pe care acestea o acordă propriului corp nu trebuie să excludă partea estetică.

Expunerea la agenți toxici

În teorie, toate viitoarele mămici știu care sunt agenții nocivi și riscurile acestora, pe parcursul perioadei de sarcină. Contactul cu agest gen de elemente toxice poate fi chiar și involuntar, de aceea considerăm că informarea asupra acestora este întotdeauna binevenită. Deoarece există și riscuri puțin sau chiar deloc cunoscute, iar unele dintre acestea sunt cauzate, de exemplu, de mediul în care viitoarea mămică lucrează, este indicat să se cunoască în amănunt prevederile legale în vigoare, cu privire la siguranță și sănătatea la locul de muncă.

Chisturile de plex coroid

Plexurile coroide sunt structuri simetrice localizate în ventriculii cerebrali care produc lichidul cerebrospinal (lichidul care înconjoară creierul și măduva spinării). Fiecare plex este alcătuit dintr-o rețea de capilare de sânge (vase foarte mici organizate sub forma unui "ghem") acoperite de un strat de celule epiteliale. Ocazional, lichidul este sechestrat (acumulat) sub forma unor buzunare în interiorul plexurilor coroide. Acestea se numesc chisturi de plex coroid.

Sarcina pe săptămâni - Trimestrul I

Acest articol descrie săptămână cu săptămână drumul pe care copilul dumneavoastră îl parcurge în timpul sarcinii, ajungând de la dimensiunile a câteva celule la o greutate de 3-4 kg. De asemenea, intenția noastră este de a descrie schimbările pe care organismul mamei le suportă pe durata sarcinii sau cum emoțiile și experiențele pot schimba percepția sarcinii.
 

Întrebări frecvente în sarcină - Trimestrul III

Modificări ale corpului în sarcină: Trimestrul III

1. La ce modificări să mă aștept în trimestrul III?

Trimestrul III se întinde până la naștere. Pe măsură ce copilul crește, corpul se simte mai jenat și mai greu. Gesturile cotidiene a€“ cum ar fi ridicarea din pat sau de pe scaun -€“ vor necesita un efort suplimentar. Revine senzația de oboseală resimțită la începutul sarcinii. Vă emoționați mai ușor, mai ales pentru că vă pregătiți pentru travaliu, naștere și maternitate.

Întrebări frecvente în sarcină - Trimestrul II

Modificări ale corpului în sarcină: Trimestrul II

1. Cum mă voi simți în trimestrul II, comparativ cu primul?
Multe femei care nu s-au simțit grozav în primul trimestru, acum încep să se simtă mai bine. Greața și vărsăturile sunt mai atenuate, schimbările de dispoziție scad și aveți mai multă energie. Este momentul cel mai potrivit să vă organizați pentru necesitățile copilului.

Greutatea va crește mai repede decât în primul trimestru, adaugandu-se aproximativ 1,8 kg în fiecare lună, până la sfârșitul sarcinii.

Întrebări frecvente în sarcină - Trimestrul I

Modificări ale corpului în sarcină: Trimestrul I

1. Care este primul semn de sarcină?
Cel mai frecvent, primul semn de sarcină este lipsa menstruației. Puteți avea de asemenea câteva crampe abdominale ușoare și o mică sângerare când oul fertilizat se fixează în uter.

Dacă menstruația întârzie și credeți că sunteți gravidă, puteți încerca un test de sarcină. Acest test poate fi destul de precis dacă îl faceți la câteva zile după data la care așteptați menstruația.

Pages